Kvalitetssäkrare och testare inom IT

250 alt. 300 YH-poäng

Kvalitetssäkrare och Testare inom IT är klockrent. Det är precis den sorts kompetens som jag har hört företag efterfråga från flera håll, och där många klagat på att det utbildas för lite på högskolorna.

Spetskompetens i mjukvarutestning

Yrkeshögskoleutbildningen Kvalitetssäkrare och testare inom IT är en spetsutbildning för dig som redan har erfarenhet inom systemutveckling eller datavetenskap, formell eller praktisk. Du har troligtvis siktet inställt på systemutvecklingsbranschen och vill läsa en utbildning inom testning, men vill skaffa spetskompetens inom mjukvarutestning och kvalitetssäkring.

Du kommer att arbeta direkt eller indirekt med testning och kvalitetssäkring, antingen som renodlad kvalitetssäkrare eller som systemutvecklare med ansvar för kvalitetssäkring.

Bli eftertraktad inom IT-branschen

Efter du tagit examen från YH-utbildningen Kvalitetssäkrare och testare inom IT har du en, för IT-branschen, mycket värdefull kompetens, som gör dig mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden och ger dig möjlighet att jobba med mjukvarutester och testautomatisering inom större företag, eller som kvalitetsansvarig för hela IT-lösningar i mindre organisationer.

Att få kvalitetssäkrade och testade system och mjukvaror blir viktigare och viktigare då det många gånger avgör framgångarna för ditt företag.

Jobbet som kvalitetssäkrare och testare inom IT

Efter avslutad utbildning är du specialiserad på mjukvarutester och kan ta ansvar för och planera processer för mjukvarutester och kvalitetssäkring. Du kan till exempel arbeta som mjukvarutestare, kvalitetssäkrare av IT-system, funktionstestare och testspecialist.

Denna YH-utbildning inom mjukvarutestning är utformad så att du kan kombinera jobb med studier. Vill du ha mer information om upplägget är du välkommen att kontakta oss.

Läs mer!
Läs intervjun med Henrik Adelbratt, månadens student i mars 2015
Läs intervjun med Ulf Jarnerö, lärare på utbildningen Kvalitetssäkrare och testare inom IT

Kontakt

T: 0774-100 500

E: info@plushogskolan.se

Ansökan

Ansökan stängd.

Behörighet

  • Behörighet till utbildning inom yrkeshögskolan enligt 3kap 1§ i förordningen om yrkeshögskolan.
  • Särskilda förkunskapskrav är minst 1 års arbetslivserfarenhet inom utbildningens inriktning alternativt 1 års studier motsvarande heltid på eftergymnasial nivå inom IT.

Utbildningsplaner

Samtliga utbildningsplaner är i PDF-format